SUSPORT: Završena pilot aktivnost za ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu

  August 4, 2022

  Završena pilot aktivnost za ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu u sklopu projekta Susport, Interreg Italy – Croatia

  Početkom kolovoza 2022. godine su završeni radovi na projektu za ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu. Projekt je sufinanciran EU sredstvima iz projekta Susport, Interreg Italy – Croatia prema modelu financiranja 85% vrijednosti projekta iz programa Interreg Italy – Croatia, a 15% iz vlastitih sredstava Lučke uprave Rijeka.

  Ugovor za nabavu i ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu vrijedan 1.384.198,75 kn s PDV-om Lučka uprava Rijeka je potpisala 7.02.2022. godine s tvrtkom Elektro-energetika d.o.o., Zagreb. Radovi su se izvodili u nekoliko faza, a obuhvaćali su zamjenu stupova i ugradnju led rasvjete u dužini od cca 1700 metara.

  Ovim projektom cijeli Riječki lukobran je opremljen ekološki održivom i energetski učinkovitom javnom rasvjetom koja osigurava minimalnu potrošnju električne energije, niske troškove održavanja i minimalnu emisiju CO2.

  Osim toga, time je omiljena šetnica Riječana zasjala novim sjajem u svojoj punoj dužini, a putničkoj luci i užem centru Rijeke dala novu vizuru s kopna i mora.

  Ovo je još jedan projekt Lučke uprave Rijeka koji je sufinanciran EU sredstvima i završen u ugovorenim rokovima. U projektu Susport, Interreg Italy – Croatia ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi 440.000,00 EUR-a (cca 3.319.000,00 kn).

  Osim projekta za osvjetljenje Riječkog lukobrana, sredstva iz programa Susport Lučka uprava Rijeka u 2022. godini planira utrošiti za nabavku električnog vozila i ugradnju punionice za električne automobile na početku Riječkog lukobrana.

  Pored velikih infrastrukturnih projekata na lučkom području za razvoj teretne luke, Lučka uprava Rijeka nastavlja s ulaganjima u razvoj putničke/nautičke luke u središtu Rijeke i druge sadržaje važne građanima i posjetiteljima Rijeke za nesmetan i siguran pristup lučkom području i moru.

   

  Povezane novosti

  04-08-20

  SUSPORT – SUStainable PORTs

  Program prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.- 2020. Naziv projek...

  22-02-22

  SUSPORT: Nabava električnog vozila

  Lučka uprava Rijeka ugovorila nabavu električnog vozila iz projekta SUSPORT u okviru pr...

  07-02-22

  SUSPORT: Ugradnja led rasvjete na riječko...

  U ponedjeljak, 7.02.2022. godine Lučka uprava Rijeka je potpisala ugovor vrijedan 1.384...

  03-12-21

  Svečano potpisivanje Zajedničke deklaraci...

  U Veneciji, u nazočnosti talijanskih, hrvatskih i slovenskih ministara infrastrukture i...