SUSPORT: Ugradnja led rasvjete na riječkom lukobranu

  February 7, 2022

  U ponedjeljak, 7.02.2022. godine Lučka uprava Rijeka je potpisala ugovor vrijedan 1.384.198,75 kn s PDV-om (1.107.359,00 kn + PDV) s tvrtkom Elektro-energetika d.o.o., Zagreb za nabavu i ugradnju led rasvjete na riječkom lukobranu.
  Prema ugovorenim rokovima cijeli postupak nabave i ugradnje led rasvjete trajat će 120 dana, a obuhvaća zamjenu stupova i lampi na riječkom lukobranu u dužini od cca 1700 metara. Radovi započinju u idućih 10 dana, izvodit će se u nekoliko faza i biti će okončani do kraja svibnja ove godine.
  Ovim projektom cijeli riječki lukobran dobiva ekološki održivu i energetski učinkovitu javnu rasvjetu kojom se osigurava minimalna potrošnja električne energije, niski troškovi održavanja i minimalna emisija CO2.
  Tako će omiljena šetnica Riječana kroz tri mjeseca zasjati novim sjajem u svojoj punoj dužini i dati putničkoj luci i užem centru Rijeke novu vizuru s kopna i mora.
  Ovo je još jedan projekt Lučke uprave Rijeka koji se sufinancira EU sredstvima. Radi se o programu Susport, Interreg Italy – Croatia u kojem predviđeni ukupni proračun Lučke uprave Rijeka iznosi 440.000,00 EUR-a (cca 3.319.000,00 kn), a model financiranja je 85% iz Interreg programa i 15% vlastitih sredstava.
  U 2022. godini Lučka uprava Rijeka je planirala sredstva iz programa Susport utrošiti za projekt osvjetljenja riječkog lukobrana, za punionice električnih automobila i nabavku električnog vozila te druge rashode i troškove predviđene projektom.
  Pored velikih infrastrukturnih projekata na lučkom području za razvoj teretne luke, Lučka uprava Rijeka nastavlja s ulaganjima u razvoj putničke/nautičke luke u središtu Rijeke i druge sadržaje u tom dijelu luke važne građanima i posjetiteljima Rijeke za nesmetan i siguran pristup lučkom području i moru.

  Povezane novosti

  28-06-22

  Nova javna špina na riječkom putničkom te...

  Nova javna špina postavljena je na samom početku riječkog terminala a predstavlja proje...

  04-08-20

  SUSPORT – SUStainable PORTs

  Program prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska 2014.- 2020. Naziv projek...

  22-02-22

  SUSPORT: Nabava električnog vozila

  Lučka uprava Rijeka ugovorila nabavu električnog vozila iz projekta SUSPORT u okviru pr...

  04-08-22

  SUSPORT: Završena pilot aktivnost za ugra...

  Završena pilot aktivnost za ugradnju led rasvjete na Riječkom lukobranu u sklopu projek...