Nova javna špina na riječkom putničkom terminalu

  June 28, 2022

  Nova javna špina postavljena je na samom početku riječkog terminala a predstavlja projekt Rotary Kluba Rijeka.

  Riječka rotary špina ima šest slavina, podno svake se nalazi i posudica za vodu za kućne ljubimce, a prema riječima autora i koordinatora projekta, arhitekta Gordana Resana, izgled špine inspiriran je riječkom industrijskom baštinom.

  Projekt je realiziran uz pomoć i podršku Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka.

  Predstavljanju nove špine nazočili su predsjednik Rotary kluba Rijeka Dominik Simčić, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović,  zamjenik riječkog gradonačelnika Goran Palčevski, pomoćnik ravnatelja za komercijalno operativne poslove Lučke uprave Rijeka Ivan Jakšić i Krešo Stefančić, vlasnik i direktor tvrtke ALPRON d.o.o., glavnog izvoditelja projekta.

  Predsjednik Rotary Kluba Rijeka Dominik Simčić istaknuo je kako je cilj Rotary djelovanja rad u korist lokalne zajednice. „Jedan od globalnih pravaca djelovanja Rotary klubova je osiguravanje pitke vode svim ljudima. Naša riječka voda jedan je od brendova našeg grada, volimo reći da tko se jednom napije riječke vode, taj se u Rijeku i vraća, tako da mi je izuzetno drago da smo realizirali ovaj projekt, da je špina postavljena na ovom mjestu i vjerujem da će doprinijeti ugodnijem boravku građana na Molo longu“, rekao je Simčić.

  Riječki gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako je diljem cijelog grada postavljeno 50-ak javnih špina. „Voda je dio našeg riječkog identiteta, između ostaloga ona se nalazi i u grbu našeg grada. Osim što se brojnim projektima, poput Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka i izgradnjom novog pročišćivača na Delti trudimo čuvati kvalitetu naše vode i našeg mora, čitavim nizom akcija promoviramo našu riječku vodu.
  Primjerice, obnovljene su gotovo sve povijesne vodospreme u Rijeci. Izvore naše pitke i kvalitetne vode valja nam sačuvati za sve generacije koje dolaze“, rekao je gradonačelnik Filipović i zahvalio Rotary klubu na ovoj vrijednoj inicijativi.

   

  Povezane novosti

  29-10-19

  Novi pontoni na Riječkom lukobranu

  U utorak, 29. listopada 2019. godine u 11:00 sati, Lučka uprava Rijeka je održala tisko...

  07-02-22

  SUSPORT: Ugradnja led rasvjete na riječko...

  U ponedjeljak, 7.02.2022. godine Lučka uprava Rijeka je potpisala ugovor vrijedan 1.384...