POR2CORE – BCTB: Napredak radova na terminalu za rasute terete u Bakru

  June 15, 2020

  Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ (POR2CORE-BCTB) je zajednički projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.094.664 EUR-a, te se najvećim dijelom sufinancira iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) odnosno s udjelom od 85%. u iznosu od 5,180,464 eura. Ugovor o izvođenju radova u vrijednosti od  48.494.157,43 kuna (s PDV-om) potpisali su dana 14. veljače 2020. Luka Rijeka d.d, i tvrtke GP Krk d.d., Colas Rail Hrvatska i Colas Rail SASU.

  Dana 1. lipnja 2020. održan je početni koordinacijski sastanak u sastavu predstavnika izvođača GP KRK, Colas Rail Hrvatska d.o.o, predstavnika nadzora, tvrtki Institut IGH i Investinženjering d.o.o, tvrtke za tehničku administrativnu pomoć i promidžbu Civil Engineering consultancy d.o.o.  i investitora Luke Rijeka d.d. i Lučke uprave Rijeka. Na sastanku je utvrđeno početno stanje s demontiranim kolosijekom 3b na obalnoj konstrukciji u dužini od 330 m  i demontiranim kolosijekom 3 u tucaničkom zastoru u dužini od 150 m.Cilj projekta je konačna rekonstrukcija kolosijeka, prometnih i skladišnih površina i prateće komunalne infrastrukture na području terminala za rasute terete Podbok – bazen Bakar. Uklanjanjem postojeće dotrajale i operativno neprikladne željezničke infrastrukture poboljšati će se povezanost sa željezničkom mrežom u zaleđu te posredno prema europskim koridorima.

  Dana 15.lipnja 2020. pregledana je kompletna demontaža trećeg kolosijeka i najavljeni radovi na demontaži drugog kolosijeka. Radovi na demontaži odvijaju se fazno kako ne bi došlo do prekida operativnog posla i pretovara tereta koju obavlja koncesionar Luka Rijeka d.d. u posljednjem tjednu lipnja započinje faza radova demontaže drugog kolosijeka.

  Projekt ” Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – terminal za rasuti teret Bakar” akronima POR2CORE – BCTB kojim će se rekonstruirati željeznička infrastruktura u lučkom bazenu Bakar, jedan je od sedam razvojnih projekata sufinanciranih od strane Instrumenta Europske Unije za povezivanje Europe u ukupnom ulaganju od 132,8  milijuna eura. Lučka uprava Rijeka kao investitor provesti će radove na unaprjeđenju lučke i intermodalne infrastrukture na većem dijelu lučkog područja kojim upravlja.

   

   

  Povezane novosti

  22-06-17

  CEF – POR2CORE – BCTB

  Connecting European Facility - POR2CORE - Bulk Cargo Terminal Bakar

  21-12-21

  POR2CORE – BCTB: Održana završna ko...

  Održana završna konferencija projekta „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - Termi...

  01-06-20

  POR2CORE – BCTB: Početak radova na ...

  Dana 1. lipnja 2020. održan je početni koordinacijski s...

  14-02-20

  POR2CORE – BCTB: Svečano potpisivan...

  Ugovor za izvođenje radova u okviru projekta „Unaprjeđe...

  16-03-20

  POR2CORE-Bazen Rijeka i Bakar (BCTB): Pot...

  Dana 16.3.2020. potpisan je Sporazum za usluge tehničke...