POR2CORE – BCTB: Održana završna konferencija projekta

  December 21, 2021

  Održana završna konferencija projekta
  „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“

  Dana 21. prosinca 2021. godine održana je završna konferencija projekta „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka na terminalu za rasute terete Bakar“ čime je i službeno okončan ovaj značajan infrastrukturni projekt sufinanciran iz programa pod nazivom Instrument za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) osnovanog za dodatna ulaganja u izgradnju nove i unapređenje postojeće prometne infrastrukture.

  Projekt su predstavili gosp. Duško Grabovac, predsjednik Uprave Luke Rijeka d.d., gosp. Vojko Kocijan, Voditelj Odjela za razvoj i projekte Lučke uprave Rijeka i gosp. Vedran Blažević, voditelj projekata Luke Rijeka d.d. Na završnoj konferenciji projekta sudjelovala je i gđa Susana Forjan, voditeljica projekata CINEA pri Europskoj komisiji, koja je izrazila zadovoljstvo s uspješnom provedbom projekta.

  U sklopu konferencije predstavljene su provedene aktivnosti na rekonstrukciji prometnih površina i kolosijeka na području terminala za rasuti teret u Bakru. Ovim se projektom unaprijedila učinkovitost upravljanja teretom u lučkom bazenu Bakar i omogućila bolja povezanost s Transeuropskom prometnom mrežom.

  Ostvareni su i opći ciljevi projekta rekonstrukcijom kolosijeka, prometnih i skladišnih površina i prateće komunalne infrastrukture na području terminala za rasute terete Podbok – bazen Bakar dok je poboljšanje povezanosti cjelokupnog bazena sa željezničkom mrežom u zaleđu te posredno prema europskim koridorima omogućeno uklanjanjem postojeće dotrajale i operativno neprikladne željezničke infrastrukture.Radovi su izvedeni u vrijednosti od 48.494.157,43 kuna (s PDV-om) od čega je 85% osigurano iz financijskog financijskog Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Ugovor za izvođenje radova potpisan je 14. veljače 2020. između Luke Rijeka d.d. i tvrtki GP Krk d.d., Colas Rail Hrvatska i Colas Rail SASu.

  Gosp. Duško Grabovac, predsjednik Uprave Luke Rijeka d.d. istaknuo je kako su provedbom ovog projekta otklonjena dosadašnja infrastrukturna ograničenja: “ Modernizacija infrastrukture u skladu s europskim standardima omogućit će Luci Rijeka bolju regionalnu i međunarodnu povezanost, veću operabilnost i kvalitetu usluga.“

  Predstavnici izvođača radova gosp. Tihomir Ranđelović, član Uprave GP Krk i gosp. Zdravko Sršić, zamjenik direktora sektora za građenje GP Krk d.d. zahvalili su se na uspješnoj suradnji i učinkovitoj organizaciji na izvođenju radova svim predstavnicima radnih skupina Lučke uprave Rijeka, Luke Rijeka d.d., i ostalim dionicima koji su omogućili uspješnu provedbu svih ugovorenih aktivnosti.

  Povezane novosti

  22-06-17

  CEF – POR2CORE – BCTB

  Connecting European Facility - POR2CORE - Bulk Cargo Terminal Bakar

  15-06-20

  POR2CORE – BCTB: Napredak radova na...

  Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ (PO...

  01-06-20

  POR2CORE – BCTB: Početak radova na ...

  Dana 1. lipnja 2020. održan je početni koordinacijski s...

  14-02-20

  POR2CORE – BCTB: Svečano potpisivan...

  Ugovor za izvođenje radova u okviru projekta „Unaprjeđe...

  16-03-20

  POR2CORE-Bazen Rijeka i Bakar (BCTB): Pot...

  Dana 16.3.2020. potpisan je Sporazum za usluge tehničke...