POR2CORE – BCTB: Svečano potpisivanje ugovora za radove

  February 14, 2020

  Ugovor za izvođenje radova u okviru projekta „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ svečano je potpisan 14. veljače 2020. godine u 10:00 sati u Dvorani za sastanke Lučke uprave Rijeka. Ugovor vrijedan 48.494.157,43 kuna (s PDV-om) potpisali su zamjenik predsjednika Uprave g. Duško Grabovac i član uprave g. Tomislav Kalafatić u ime Luke Rijeka d.d, s predsjednikom uprave GP Krk d.d., g. Josipom Purićem i prokuristom i opunomoćenikom tvrtki Colas Rail Hrvatska i Colas Rail SASu g. Bojanom Vuinom.

  Svečanom potpisivanju su prisustvovali i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te predstavnici regionalne i lokalne vlasti, župan Primorsko goranske županije, Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra, Tomislav Klarić i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović.

  Ministar Oleg Butković je uoči potpisivanja ovog ugovora istaknuo kako je u protekle četiri godine pokrenut i realiziran čitav niz projekata, „od dovršetka Zagrebačke obale u sklopu Rijeka Gateway projekta, do niza CEF projekata ali i ceste DC403, koji ukupno iznose više od 390 milijuna eura. Osim toga, pokrenut je veliki ciklus ulaganja u željezničku infrastrukturu koji je također izrazito bitan za luku Rijeka a sve to će u konačnici stvoriti preduvjete za povećanje prometa i razvoj ovog dijela Hrvatske.“ istaknuo je ministar Butković.

  Ravnatelj Denis Vukorepa istaknuo je da Lučka uprava Rijeka ima u realizaciji ukupno sedam projekata koji se sufinanciraju iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Njihova ukupna vrijednost iznosi 133 milijuna eura.

  Četiri CEF projekta su već u fazi radova: jedan na kontejnerskom terminalu AGCT, drugi na novom Zagreb Deep Sea kontejnerskom terminalu, treći u Bazenu Raša, i četvrti kojim se uvodi novi jedinstveni IT sustav za cijelu lučku zajednicu. Ovaj današnji ugovor znači da i peti CEF projekt ulazi u fazu radova, a u iduća dva mjeseca se očekuje završetak postupka javne nabave za izvođače radova na preostala dva CEF projekta Lučke uprave Rijeka.
  U tijeku svečanog programa obratili su se i župan Primorske – goranske županije Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić i zamjenik gradonačelnika grada Rijeke Marko Filipović ocijenivši projekt značajnim za razvoj terminala za rasute terete u Bazenu Bakar ne samo riječke luke, nego i kvalitetne prometne povezanosti u cjelini. U ime Luke Rijeka d.d. gospodin Duško Grabovac istaknuo je važnost projekta za njih kao korisnika sredstava.

  Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ (POR2CORE-BCTB) je zajednički projekt Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka d.d. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.094.664 EUR-a, te se najvećim dijelom sufinancira iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) odnosno s udjelom od 85%.

  Posjetimo, Lučka uprava Rijeka provodi ukupno sedam projekata za koje je odobreno sufinanciranje iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Svih sedam projekata je u realizaciji, a njihova ukupno procijenjena vrijednost iznosi 132.865.303,00 EUR-a.

   

  Povezane novosti

  22-06-17
  22-06-17

  CEF – POR2CORE – BCTB

  Connecting European Facility - POR2CORE - Bulk Cargo Terminal Bakar

  04-09-20

  POR2CORE – BAZEN RIJEKA: Svečano po...

  Dana 4. rujna 2020. godine u 11 sati na De Franceschije...

  15-06-20

  POR2CORE – BCTB: Napredak radova na...

  Projekt “Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Terminal za rasute terete Bakar“ (PO...

  21-12-21

  POR2CORE – BCTB: Održana završna ko...

  Održana završna konferencija projekta „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - Termi...

  01-06-20

  POR2CORE – BCTB: Početak radova na ...

  Dana 1. lipnja 2020. održan je početni koordinacijski s...

  16-03-20

  POR2CORE-Bazen Rijeka i Bakar (BCTB): Pot...

  Dana 16.3.2020. potpisan je Sporazum za usluge tehničke...