Rekord u broju privezanih jahti u putničkoj luci

  June 12, 2020

  Ovih dana zabilježen je najveći broj privezanih mega jahti u povijesti riječke luke čija ukupna vrijednost iznosi najmanje milijardu eura. Trenutno se u riječkoj putničkoj luci nalazi 20 luksuznih mega jahti. Lučka uprava Rijeka nudi prostor i vezove koji su predviđeni za privezivanje jahti sa svom pratećom infrastrukturom potrebnom za opskrbu strujom i vodom. Na vezovima gotovo da i nema mjesta, dok se u najavi spominje još dolazaka.
  I u Odjelu za komercijalne i operativne poslove Lučke uprave Rijeka  i pomorskoj agenciji Simmor d.o.o. osjeća se posebno zadovoljstvo činjenicom da su vlasnici jahti prepoznali Rijeku kao sigurnu ishodišnu luku. Više podataka o samim jahtama i razlozima ovolikom broju vezova može se saznati od Andrije Šimića, vlasnika pomorske agencije Simmor d.o.o.. Naime, on uočava porast dolazaka jahti koje dolaze sa svih kontinenata od Antartike do Južne Amerike, a vlasnici prepoznaju Hrvatsku i njezin povoljniji i sigurniji položaj posebno u usporedbi sa zemljama poput Španjolske i Italije u kojoj se osjećaju ozbiljnije posljedice uzrokovane pandemijom Coronavirusom. On je uvjeren, da je to prilika da se Rijeka predstavi kao sigurna i poželjna luka i tokom čitave godine, a u tome vidi i korist za lokalno gospodarstvo.
  Slično razmišlja i Rajko Jurman, voditelj Odjela za komercijalne i operativne poslove Lučke uprave Rijeka koji je ovh dana otkrio raznim zainteresiranim medijima da su vezovi pripremljeni na adekvatnoj razini i nude sve potrebne usluge za prihvat najluksuznijih jahti.  S obzirom na popunjenost vezova koja je prisutna tokom cijele godine, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske je već pokrenulo izradu Studije gospodarske opravdanosti za projekt marine u Porto Barošu, dok se raspisivanje natječaja za odabirom koncesionara očekuje u drugom dijelu 2020. godine.

  Povezane novosti

  14-05-20

  “Ocean Paradise” na riječkom ...

  Dana 14. svibnja 2020. u 13.30 sati u riječku luku je u...

  10-11-18

  Nagrada za najbolju brošuru 2018

  Lučka uprava Rijeka osvojila nagradu na 4. Festivalu turizma i strategije u kategoriji ...

  20-08-21

  Superjahta Aviva u putničkoj luci

  U putničku luku u Rijeci, sinoć u večernjim satima uplo...

  20-05-22

  Svečano otvorenje ureda Lürssen Design Ce...

  Dana 20. svibnja 2022. godine na terminalu u riječkoj luci svečano je otvoren novouređe...

  20-06-20

  Turistički brodovi krenuli na krstarenje ...

  Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli ispra...

  04-05-20

  „Scenic Eclipse“ polarni kruzer u riječko...

  Najluksuzniji ekspedicijski brod u riječkoj luci, „Scen...