Svečano otvorenje ureda Lürssen Design Centra u Rijeci

  May 20, 2022

  Dana 20. svibnja 2022. godine na terminalu u riječkoj luci svečano je otvoren novouređeni prostor u kojem su se smjestile tvrtke iz Lürssen grupe ključne za razvoj i izvrsnost u maritimnoj industriji.
  Lürssen grupa otvorila je ured na Kvarneru kako bi dodatno unaprijedila svoje svjetski poznato poslovanje s luksuznim mega jahtama. Ured u Rijeci predstavlja centar za dizajn jahti te razvoj, istraživanje inovacije i investicije u maritimnoj industriji u kojem radi više od kvalificiranih stručnjaka iz Hrvatske.
  Hrvatske tvrtke iz grupacije Lürssen pružaju podršku brodogradilištima grupacije u Njemačkoj u zadovoljenju kontinuirane potrebe projektiranja mega jahti, od konceptualne dokumentacije do detaljnog dizajna za proizvodnju. Tim Lürssen Hrvatska uglavnom čine inženjeri brodogradnje kao i inženjeri strojarstva i elektronike.
  Rijeka je odabrana kao lokacija za uspostavu još jednog etabliranog inženjerskog ureda zbog činjenice da je Hrvatska prepoznata kao jedna od najpriznatijih pomorski i brodograđevnih zemalja na svijetu s dugom tradicijom u brodogradnji i inženjerstvu, a posebice u području projektiranja i izgradnje sofisticiranih prototipnih brodova. Novi ured dodatno osnažuje i proširuje Lürssenovu inžerenjersku moć, a članovi Lürssenovog hrvatskog tima rade kao sastavni dio Lürssenove projektantske mreže.
  Hrvatski stručnjaci u Rijeci igrat će značajnu ulogu u izgradnji novih plovila budućnosti, a prioritetna područja rada su im pametna i zelena brodogradnja putem digitalne transformacije, razvoj jedinstvene, bespilotne i autonomne platforme, korištenja vodika i sintetskog goriva kao pogona te razvoj tehnologija kao što su transformacija otpada u energiju i sterilizacija opasnog otpada.
  Otvorenju novouređenih poslovnih prostora prisustvovali su: izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, suvlasnik Lürssen grupe Peter Lürssen, gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović, Bojan Hlača, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka i Teuta Duletić, izvršna direktorica Lürssen Design Center Kvarner.
  O planovima i suradnji u okviru programa govorili su i Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Nina Perko, ravnateljica uprave za pomorstvo Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH, Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Kristijan Pavić, predsjednik uprave ACI d.d. i David Sopta, predsjednik uprave Jadrolinije d.d.
  Lürssen grupa prisutna je u Hrvatskoj od 2020. godine dok u Njemačkoj djeluje više od 140 godina i sada je vodi već četvrta generacija u obitelji. Tvrtka je specijalizirana za dizajn i proizvodnju jahti, brodova i plovila obalne straže te pruža opsežne usluge nakon prodaje, uključujući popravke, održavanje i globalne logističke usluge. U svijetu je poznata po svojim visokokvalitetnim proizvodima i inovativnim tehnologijama.

  Povezane novosti

  06-12-21

  Lučka uprava Rijeka dobila nagradu za dop...

  Dani pomorstva i unutarnje plovidbe obilježeni su u Novalji, na otoku Pagu, u organizac...

  09-12-22

  Otvoren novi ured tvrtke Rijeka Gateway

  U četvrtak 8. prosinca 2022. godine održano je svečano otvorenje novouređenog prostora ...

  12-06-20

  Rekord u broju privezanih jahti u putničk...

  Ovih dana zabilježen je najveći broj privezanih mega ja...