„Scenic Eclipse“ polarni kruzer u riječkoj luci

  May 4, 2020

  Najluksuzniji ekspedicijski brod u riječkoj luci, „Scenic Eclipse“ polarni je kruzer čija se svečanost krštenja održala sredinom rujna prošle godine u New Yorku nakon što je završen u pulskom Uljaniku, trenutno krasi riječku putničku luku u kojoj ostaje do daljnjeg dok se situacija sa korona pandemijom u svijetu ne smiri. Riječ je o luksuznom putničkom brodu dugačkom 168 i širokom 21,5 metra koji je dizajniran i izgrađen u najvišoj polarnoj klasi „Polar Class 6“ za sigurnu plovidbu u zahtjevnim morima od Artika i Antartika.

  „Scenic Eclipse“ raspolaže sa ukupno 114 luksuzno opremljenih dvokrevetnih kabina za najvišu klasu putnika o čijoj udobnosti brine 172 člana posade. Gostima je na raspolaganju mini podmornica koja može primiti sedam osoba, a na palubi je platforma s dva helikoptera kojima se mogu istraživati nedostupna područja. Cijena desetodnevnog krstarenja iznosi oko 15.000 Eura po osobi.

  Najzanimljivije u dolasku polarnog kruzera „Scenic Eclipse“ je u tome da se isti takav kruzer „Eclipse II“ samo još boljih karakteristika počeo graditi u „3. maju“. Limovi se režu, a ovo ljeto na trećemajski navoz trebala bi se položiti kobilica za novi oceanski kruzer australske Scenic grupe.

  Povezane novosti

  14-05-20

  “Ocean Paradise” na riječkom ...

  Dana 14. svibnja 2020. u 13.30 sati u riječku luku je u...

  29-10-19

  Novi pontoni na Riječkom lukobranu

  U utorak, 29. listopada 2019. godine u 11:00 sati, Lučka uprava Rijeka je održala tisko...

  11-12-18

  Porast interesa za Rijekom kao kruzing de...

  Nakon radnog sastanka Povjerenstva za razvoj Rijeke kao kruzing destinacije koji se odr...

  12-06-20

  Rekord u broju privezanih jahti u putničk...

  Ovih dana zabilježen je najveći broj privezanih mega ja...

  20-08-21

  Superjahta Aviva u putničkoj luci

  U putničku luku u Rijeci, sinoć u večernjim satima uplo...