Predstavljeni europski projekti na Festivalu tehničke kulture

October 25, 2019

U četvrtak i petak, 24. i 25. listopada 2019., na Gatu Karoline Riječke održalo se sedmo izdanje Festivala tehničke kulture.
U sklopu putujućeg festivala u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture predstavila se cjelokupna djelatnost nacionalnih saveza tehničke kulture, s ciljem promocije tehničke kulture te poticanja djece i mladih na bavljenje tehničkim radom.
U toku manifestacije posjetitelji su od 10 do 18 sati mogli posjetiti festivalski šator, gdje se moglo vidjeti i sudjelovati u praktičnim radionicama, demonstracijama, prezentacijama, predavanjima i izložbama uz stručne mentore iz cijele Hrvatske i predstavnike sedamnaest nacionalnih saveza.
Na samom otvaranju, predsjednik Zajednice tehničke kulture Rijeka Đordano Bucci istaknuo je kako bi djeca s pomoću radionica nadopunila znanja i vještine stečena u obrazovnom sustavu, istaknuvši kako tehnička kultura trebala biti više zastupljena u školskom programu.
Na festivalu se predstavljaju discipline modelarstva, elektronike, automatike, raketnog modelarstva, informatike, robotike, radiokomunikacije i orijentacije, astronomije, automodelarstva, brodomaketarstva, aviomodelarstva, jedriličarskog modelarstva, fotografije, filmskog i video stvaralaštva, učeničkog zadrugarstva, inovatorstva, ronjenja i podvodne fotografije te kajakaštva s fokusom na gradnju čamaca.
Festival tehničke kulture 2019. održan je u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Rijeka, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Grad Rijeka, uz potporu Primorsko-goranske županije.

Na vlastitom izložbenom štandu, Lučka uprava Rijeka predstavila je europske projekte Promares, DigLogs, Intesa sufinancirane iz programa Interreg Hrvatska-Italija, Locations iz programa Interreg Mediteran, Talknet i GreenerSites iz programa Interreg Središnja Europa.

Povezane novosti

22-06-16

INTERREG CE – GreenerSites

Interreg Središnja Europa 2014/2020

22-08-18

INTERREG CE – TalkNET

Program Interreg Središnja Europa 2014/2020

Transport ...

22-08-18

INTERREG CE MED – Locations

Interreg Središnja Europa Mediteran 2014/2020  

01-01-19

INTERREG HR-ITA – DigLogs

Interreg HR - ITA 2014/2020

Digitalising Logistics pro...