Veleposlanik Republike Koreje u RH u posjeti Lučkoj upravi Rijeka

  July 14, 2022

  Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sung Wook i Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Koreji dr. sc. Damir Kušen posjetili su Lučku upravu Rijeku u četvrtak, 14. srpnja 2022. U sklopu korejsko-hrvatske delegacije koja je pratila veleposlanike nazočili su i gosp. Chae Heekwang, direktor Korejske izvozne agencije (KOTRA) u Zagrebu te gosp. Zoran Horvat, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba.
  Veleposlanike i članove korejsko-hrvatske poslovne delegacije primio je ravnatelj Lučke uprave Rijeka gosp. Denis Vukorepa sa suradnicima.

  Nakon dolaska u Lučku upravu Rijeka i uvodnog obraćanja, veleposlanicima je predstavljena strateška uloga riječke luke u suvremenoj, multimodalnoj i sigurnoj mreži transeuropske prometne infrastrukture, kontinuirani razvoj uz stalna ulaganja u modernizaciju lučkih kapaciteta koji izravno utječe na rast hrvatskog gospodarstva. Uz predstavljanje brojnih infrastrukturnih projekata koji se realiziraju na lučkom području, predstavljeni su i razvojni planovi za poticanje novih ulaganja i širenje poslovnih mogućnosti.

  Nakon službenog programa, veleposlanici i predstavnici delegacije uputili su se u obilazak dvaju kontejnerskih terminala. U lučkom bazenu Sušak obišli su kontejnerski terminal Jadranska vrata, a u lučkom bazenu Rijeka novo izgrađeni Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal.

  Povezane novosti

  01-06-22

  Advantage Austria: Poslovni susret i stru...

  Poslovni susret i B2B sastanci austrijskih i hrvatskih tvrtki Dana 1. lipnja 2022. god...

  16-03-21

  Posjet Veleposlanstva Sjedinjenih Američk...

  Dana 16. ožujka 2021. dosadašnja zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u...

  17-06-22

  Veleposlanik Japana u RH posjetio Lučku u...

  U petak 17. lipnja 2022. godine, Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Nj.E. gosp. ...