Veleposlanik Japana u RH posjetio Lučku upravu Rijeka

  June 17, 2022

  U petak 17. lipnja 2022. godine, Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Nj.E. gosp. Masako Iso u pratnji prvog tajnika g. Toyokazu Ichimure posjetio je Lučku upravu Rijeka gdje se sastao s ravnateljem Lučke uprave gosp. Denisom Vukorepom i suradnicima.

  Prilikom službenog programa, veleposlanik se upoznao sa najnovijim uspješnim projektima u luci Rijeka, aktualnim razvojnim aktivnostima, sveukupnim investicijskim ciklusom i sve bržim razvojem riječkog prometnog pravca. Ravnatelj Denis Vukorepa predstavio je provedbu svih razvojnih infrastrukturnih projekata, rastući trend u ukupnom prometu riječke luke, a posebno je istaknuo nove koncesionare na riječkom lučkom području: tvrtku Rijeka Gateway (APM Terminals i Enna Logic) koncesionara za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala u luci Rijeka i tvrtku ACI-Gitone, koja će razviti Porto Baroš u ekskluzivni nautički centar u središnjem dijelu riječke luke. Također su predstavljeni aktualni infrastrukturni projekti koji su sufinancirani iz programa Connecting Europe Facility u ukupnoj vrijednosti od 132,7 milijuna eura, ali i sve ostale infrastrukturne razvojne planove kojima luka Rijeka jača svoju poziciju i zauzima strateški važno europsko logističko mjesto.

  Nakon sastanka u Lučkoj upravi Rijeka, uvaženi gosti uputili su se i u obilazak kontejnerskih terminala u lučkim bazenima Sušak i Rijeka gdje su se upoznali s radom Adriatic Gate kontejnerskog terminala, izgrađenim novim Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom, infrastrukturnim radovima na novoj državnoj cesti D-403, na spojnoj cesti lučkog područja s državnom cestom D 403, te aktualnim radovima na projektu sufinanciranim iz programa Connecting Europe Facility (CEF).

  Povezane novosti

  01-06-22

  Advantage Austria: Poslovni susret i stru...

  Poslovni susret i B2B sastanci austrijskih i hrvatskih tvrtki Dana 1. lipnja 2022. god...

  28-04-21

  Posjet Veleposlanika Francuske Republike ...

  U srijedu, 28. travnja 2021. Lučku upravu Rijeka posjetio je Veleposlanik Francuske Rep...

  17-09-21

  Posjet veleposlanika Republike Austrije u...

  Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa primio je u petak veleposlanika Republike ...

  14-07-22

  Veleposlanik Republike Koreje u RH u posj...

  Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sung Wook i Veleposlan...