Advantage Austria: Poslovni susret i stručni obilazak u luci Rijeka

  June 1, 2022

  Poslovni susret i B2B sastanci austrijskih i hrvatskih tvrtki
  Dana 1. lipnja 2022. godine u Lučkoj upravi Rijeka upriličeni su poslovni susreti i stručni posjet Luci Rijeka za 19 austrijskih tvrtki zainteresiranih za gospodarsku suradnju s riječkim tvrtkama i Lučkom upravom Rijeka.
  U dvosatnom stručnom obilasku terminala u lučkim bazenima Rijeka i Sušak, sudionici gospodarske delegacije bili su upoznati s razvojem, ulaganjima i budućim planovima na novoizgrađenom kontejnerskom terminalu Jadranska vrata, kontejnerskom terminalu Zagreb Deep Sea te napretkom na radovima nove ceste D-403 i pripadajuće lučke spojne ceste.
  Nakon obilaska uslijedio je poslovni susret u Lučkoj upravi Rijeka gdje je poduzetnike dočekao ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa sa suradnicima. U Lučkoj upravi Rijeka predstavljene su sve mogućnosti gospodarske suradnje riječkih i austrijskih poduzetnika na ishodišnoj točci europskog prometnog koridora gdje se danas sa snažnim razvojnim zamahom smjestila luka Rijeka.
  Istovremeno, u povodu poslovnog susreta i poslovnih B2B sastanka, gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula primili su veleposlanika Republike Austrije u Hrvatskoj Nj. E. dr. Josefa Markusa Wuketicha s kojim su proširili temu gospodarske suradnje na šire područje grada i županije.

  Povezane novosti

  17-09-21

  Posjet veleposlanika Republike Austrije u...

  Ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa primio je u petak veleposlanika Republike ...

  17-06-22

  Veleposlanik Japana u RH posjetio Lučku u...

  U petak 17. lipnja 2022. godine, Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Nj.E. gosp. ...

  14-07-22

  Veleposlanik Republike Koreje u RH u posj...

  Veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sung Wook i Veleposlan...