“Seatrade Cruise Med 2022”

  September 15, 2022

  Hrvatske lučke uprave Rijeka, Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar i Vukovar zajednički su promicale svoje luke kao destinacije za kružna putovanja  na međunarodnoj konvenciji posvećenoj cruise industriji „Seatrade Cruise Med” koja je održana od 14. do 15. rujna 2022. godine u Kongresnom centru u španjolskom gradu Malagi.

  Za vrijeme konvencije održane su konferencije i poslovni sastanci na kojima su razmijenjene najnovije aktualnosti u pomorskom sektoru i ostvareni poslovni sastanci između brodara i lučkih uprava s posebnim fokusom na teme kao što su održivi razvoj, sigurnost i kvaliteta usluge. U zajedničkom promicanju kruzing turizma u Hrvatskoj doprinijele su i aktivnosti hrvatskih turističkih zajednica i agencija.

  Ovogodišnji konferencijski program približio je neke od novijih marketinških strategija koje destinacije koriste kako bi povratile povjerenje klijenata i obnovile turizam. Bez obzira radi li se o pandemiji ili drugim geopolitičkim događajima koji mogu negativno utjecati na turizam, pod krilaticom “Upravljamo promjenama zajedno” sudionici su razmjenili svoja iskustva i predstavili uspješne taktike koja su odredišta koristila kako bi prevladala današnje izazove i postali održiva i dobrodošla destinacija za turizam i krstarenja.

  Ovogodišnji Seatrade Cruise Med okupio je više od 45 linija za kružna putovanja iz cijele Europe i šire,  uključujući TUI Cruises, Costa Crociere, Celestyal Cruises, MSC Cruises i Viking Cruises, više od sedamdeset država, 150 izlagača i privukao više od 2000 posjetitelja.

   

  Povezane novosti

  11-12-18

  Porast interesa za Rijekom kao kruzing de...

  Nakon radnog sastanka Povjerenstva za razvoj Rijeke kao kruzing destinacije koji se odr...

  09-05-22

  Prvi kruzer u ovogodišnjoj turističkoj kr...

  U subotu, 7. svibnja 2022. godine u riječku luku je upl...