Prvi kruzer u ovogodišnjoj turističkoj kruzing sezoni

  May 9, 2022

  U subotu, 7. svibnja 2022. godine u riječku luku je uplovio brod „MARELLA EXPLORER 2“ i time „otvorio“ ovogodišnju turističku kruzing sezonu u Rijeci tijekom koje je najavljeno 18 dolazaka velikih brodova na kružnim putovanjima.

  Brod MARELLA EXPLORER 2, dužine 246,5 m ima 663 člana posade, a u Rijeku je doveo 1.165 putnika uglavnom s područja Velike Britanije. Brod i putnike su dočekali predstavnici Turističke zajednice grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarnera, Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka te prigodnom dobrodošlicom zaželjeli turistima ugodni boravak i pozvali ih na razgledavanje grada Rijeke i okolice. Za dio putnika bili su organizirani izleti autobusima u okolicu Rijeke i razgledavanje otoka Krka, Opatije, Kastva, Močćenica i Trsta, a jedan autobus je poveo turiste čak do Zagreba.

  Vlasnik broda MARELLA EXPLORER 2 je tvrtka TUI UK ltd. koja je kao ukrcajnu luku za svoje putnike odabrala Dubrovnik iz kojeg je brod za Rijeku isplovio 5.05.2022. godine.

  Brod MARELLA EXPLORER 2 u Rijeku je uplovio u 8:00 sati, bio je privezan na Riječkom lukobranu uz 2 plutajuća pontona, a isplovio je u 18:00 sati za talijansku luku Ravenna.

  Osim velikog kruzera, sa Riječkog lukobrana na kružno putovanje krenulo je sedam manjih luksuznih brodova u organizaciji turističkog operatera ID Riva Tours na sedmodnevno putovanje sjevernojadranskim otocima.

  Povezane novosti

  15-09-22

  “Seatrade Cruise Med 2022”

  Hrvatske lučke uprave Rijeka, Dubrovnik, Split, Šibenik...

  02-07-22

  Kruzerima pristiglo 4000 putnika u riječk...

  U subotu 2. srpnja 2022. u ranim jutarnjim satima pristigla su istovremeno dva kruzera,...