Natječaj: Započeo novi postupak davanja koncesije za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u luci Rijeka

  March 22, 2021

  Sukladno odlukama Upravnog vijeća, Lučka uprava Rijeka je u ponedjeljak, 22. ožujka 2021. godine objavila Obavijest o namjeri davanja koncesije za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u luci Rijeka uključujući i dokumentaciju za nadmetanje na Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske (https://eojn.nn.hr/).

  Time je započeo novi postupak davanja koncesije za razvoj i gospodarsko korištenje Zagreb Deep Sea kontejnerskim terminalom u luci Rijeka. Postupak se provodi javnim prikupljanjem ponuda u otvorenom postupku i traje do 26. travnja 2021. godine. Koncesija se daje na razdoblje od 50 godina, računajući od datuma stupanja na snagu Ugovora o koncesiji.

  Koncesija se daje za obavljanje određenih djelatnosti u luci Rijeka kao luci otvorenoj za javni promet od osobitog (međunarodnog) gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku, i to u svrhu: izvođenja radova Faze 1 + Faze 1A + Faza 2; i korištenja tako izgrađenih i/ili opremljenih objekata za pružanje lučkih usluga koje obuhvaćaju ukrcaj, iskrcaj, prekrcaj, prijevoz i skladištenje kontejnera, operacije sa Ro-Ro teretom, te sve druge s time povezane ili prateće aktivnosti.

   

  Lučka uprava Rijeka

  Rijeka, 22. ožujka 2021.

  Povezane novosti

  14-04-18

  Konkurentna dubina novog Zagreb DSCT

  Uz terminal u Bakru dubine 18 metara i terminal za teku...

  11-10-18

  RGP – Zagreb Deep Sea kontejnerski ...

  Izgradnja Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala

  ...

  24-05-19

  Rijeka Gateway projekt: VELIKI DAN –...

  OBILAZAK ZAVRŠETKA RADOVA NA IZGRADNJI NOVOG KONTEJNERSKOG TERMINALA RIJEČKE LUKE ZAGR...

  24-06-21

  Zagreb DSCT: usvojena Odluka o davanju ko...

  U četvrtak, 24. lipnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati održana je 165. sjednica Up...

  11-05-21

  Završen postupak davanja koncesije za raz...

  Javno otvaranje ponuda u postupku davanja koncesije za razvoj i gospodarsko korištenje ...