Svečano otvaranje – Rijeka Europska prijestolnica kulture 2020

  February 1, 2020

  Dana 1. veljače 2020. svečano je otvoren program Europske prijestolnice kulture 2020. Pod sloganom “Luka različitosti” i cjelodnevnim programom otvorenja, grad Rijeka je službeno postala Europska prijestolnica kulture. Cjelodnevni program je započeo u 7 sati ujutro i obuhvatio 70 događanja na 30 lokacija, sa središnjim programom otvorenja u riječkoj luci, “Operom industriale” u večernjim satima.

  Središnji umjetnički program otvorenja programa „Europske prijestolnice kulture 2020“ održan je na prostoru putničke luke i to na svim gatovima počevši od De Francheschijevog, Adamićevog, preko gata Karoline Riječke sve do Rive Boduli, i riječkog lukobrana Molo longo na kojima je u cijelosti bio omogućen pristup za 20.000 građana i posjetitelja.

  Europska prijestolnica kulture je kulturni projekt i titula koju od 1985. godine dodjeljuje Europska komisija u natjecanju među gradovima koji moraju dokazati da kulturu vide kao važno područje svojeg razvoja i svoje preobrazbe.

  Lučka uprava Rijeka službeni je projektni partner u programskom pravcu „Slatko i slano“ u suradnji s ostalim partnerima Društvo arhitekata Rijeka, Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci, civilne udruge Drugo more i Platforma 9,81 dok je voditelj projekta Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci.

  Povezane novosti

  22-05-20

  Exportdrvo na Delti – Potpisan ugov...

  Potpisan Ugovor o dodjeli koncesije za područje Exportdrva...