Exportdrvo na Delti – Potpisan ugovor o koncesiji

  May 22, 2020

  Potpisan Ugovor o dodjeli koncesije za područje Exportdrva na Delti
  Lučka uprava Rijeka investirala u uređenje zgrade Exportdrva u iznosu od 4, 3 milijuna kuna prije predaje u koncesiju

   

  U petak, 22. svibnja 2020. godine, u 10.00 sati, u zgradi bivšeg Exportdrva na Delti, Grobnička riva bb, Delta (I. kat), održano je svečano potpisivanje Ugovora o koncesiji za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. između Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH i Grada Rijeke. Potpisivanjem ovog Ugovora, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje Gradu Rijeci koncesiju za posebnu upotrebu pomorskog dobra, a u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 na period od 5 godina.

  Ugovor su potpisali Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture i Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su Nina Perko, načelnica Sektora za upravljanje pomorskim dobrom, lučkim i koncesijskim sustavom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke i Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka.

  Lučka uprava Rijeka u svojoj ključnoj djelatnosti upravlja razvojem lučke infrastrukture, kvaliteti lučkih kapaciteta te brine o sveukupnom gospodarskom korištenju lučkih područja. Međutim, Lučka uprava Rijeka nerijetko vodi ili sudjeluje u brojnim projektima koji su okrenuti građanima i doprinose razvoju urbanog turizma u Rijeci  koji su nedavno uključili uređenje cijelog lučkog područja u centru grada i razvoj putničke/nautičke luke u Rijeci: od buduće nautičke marine u Porto Baroš-u do uređenja novog parkirnog prostora koji će omogućiti građanima i posjetiteljima Rijeke nesmetan pristup lučkom području i moru u centru grada Rijeke. U samom programu Europske prijestolnice kulture 2020. Lučka uprava Rijeka aktivno je sudjelovala u podršci programima koji se odvijaju na lučkom području (od samog otvaranja EPK – Opera Industriale do podrške različitim planiranim programima unutar pojedinih pravaca).

  Da podsjetimo, 25. svibnja 2018. godine na svojoj 129. sjednici, Upravno vijeće Lučke uprave Rijeka je prihvatilo zahtjev Grada Rijeka za privremeno korištenje Exportdrva za potrebe projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Na sjednici je sudjelovao i ministar Oleg Butković osobno i dao punu podršku ovom projektu. Od tada do danas Lučka uprava Rijeka je investirala 4,3 milijuna kuna (4.338.553,00 kn) za uređenje objekta što uključuje sanaciju krovišta, uređenje protupožarnog stubišta, sanitarnog bloka i izmjenu elektroinstalacija.

  Po uređenju, Hala Exportdrva, ukupne površine 5.400,0 m², postat će lokacija gdje će građani i građanke Rijeke, brojni gosti i slučajni prolaznici imati priliku uživati u izložbama, glazbenim i scenskim nastupima.

  Povezane novosti

  01-02-20

  Svečano otvaranje – Rijeka Europska...

  Dana 1. veljače 2020. svečano je otvoren program Europs...

  10-01-20

  Uređenje Adamićevog gata

  Prilaz obalnom rubu na Adamićevom gatu dugi niz godina ...