Sjaj lučkih dizalica u povodu Dana Crvenih haljina

  February 3, 2022

  U petak, 4. veljače 2022. godine, od 19.00 sati, riječke znamenitosti bit će osvjetljene crvenom bojom čime se Rijeka pridružuje obilježavanju Dana crvenih haljina. Grad Rijeka i Lučka uprava Rijeka će na inicijativu Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka u crveno osvijetliti fontane na Jadranskom trgu i lučke dizalice na Molo Longu te se na taj način priključiti međunarodnoj i nacionalnoj inicijativi Dan Crvenih haljina kojoj je cilj osvijestiti rizike i simptome moždanog udara kod žena te dati podršku ženama i njihovim posebnim rizičnim faktorima i simptomima kod moždanog udara.

  Prva kampanja „Dan crvenih haljina“, #nosicrveno, odnosno, „Go Red for Women“, pokrenuta je u SAD-u radi podizanja svjesnosti o rizicima i specifičnostima moždanog i srčanog udara kod žena. Simbol kampanje je crvena haljina – haljina kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života i živosti, ali i upozorenja.

  Također,  od  7. do 13.02.2022. na inicijativu Udruge “Veliko srce malom srcu” lučke dizalice bit će osvijetljene crvenom bojom u povodu Svjetskog tjedna prirođenih srčanih grešaka, kako bi se razvila svijest o postojanju djece i odraslih sa srčanim manama.

  Na inicijativu Kliničkog bolničkog centra Rijeka, 14.02.2022. lučke dizalice bit će osvijetljene ljubičastom bojom povodom obilježavanja Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije, pod nazivom “Osvijetlimo epilepsiju” i “Upalimo svjetla za epilepsiju“.

   

  Povezane novosti

  18-10-14
  30-03-22

  Sjaj lučkih dizalica u povodu Međunarodno...

  Međunarodni dan borbe protiv mijeloma Svjetski dan svjesnosti o autizmu U četvrta...