Seatrade Cruising Global 2019

  April 11, 2019

  Od 8. do 11. travnja 2019. u Miamiju, u američkoj državi Florida, održao se sajam Seatrade Cruise Global 2019, najveći sajam cruise industrije na svijetu u organizaciji Seatrade udruženja, na kojem su sudjelovale hrvatske lučke uprave: Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, na zajedničkom štandu pod nazivom “Croatian Cruise Ports”.

  Sajam je centar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Kako je riječ o djelatnosti koja obuhvaća mnoštvo drugih djelatnosti, na sajmu izlažu sudionici cjelovitog lanca proizvodnje cruise djelatnosti od njegovog početka u brodogradilištima do luka u koje brodovi pristaju, turističkih destinacija u koje putnici odlaze do sadržaja koji služe za rekreaciju i razonodu putnika.
  Za vrijeme sajma održavale su se konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualizirani podaci sektora, ali i nastavljeni dijalozi izmedju brodara, lučkih uprava, destinacija prema zajedničkom cilju: održivom razvoju, sigurnosti i rentabilnosti.
  Hrvatskim lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, u zajedničkom promicanju cruising turizma u Hrvatskoj, pridružile su se turističke i pomorske agencije, Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke te Turistička zajednica grada Dubrovnika.

  Povezane novosti

  20-09-18

  Izlaganje na”Seatrade Cruise Med...

  Lučka uprava Rijeka, zajedno s ostalim hrvatskim lučkim...

  05-11-18

  Luka kroz povijest

  Pregled povijesnih događaja od 1717. godine

  2020.

  ...

  03-10-18

  Članstva

  Članstvo u međunarodnim udrugama omogućuje Lučkoj uprav...