Seatrade Cruising Global 2019

April 11, 2019

Od 8. do 11. travnja 2019. u Miamiju, u američkoj državi Florida, održao se sajam Seatrade Cruise Global 2019, najveći sajam cruise industrije na svijetu u organizaciji Seatrade udruženja, na kojem su sudjelovale hrvatske lučke uprave: Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, na zajedničkom štandu pod nazivom “Croatian Cruise Ports”.

Sajam je centar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Kako je riječ o djelatnosti koja obuhvaća mnoštvo drugih djelatnosti, na sajmu izlažu sudionici cjelovitog lanca proizvodnje cruise djelatnosti od njegovog početka u brodogradilištima do luka u koje brodovi pristaju, turističkih destinacija u koje putnici odlaze do sadržaja koji služe za rekreaciju i razonodu putnika.
Za vrijeme sajma održavale su se konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualizirani podaci sektora, ali i nastavljeni dijalozi izmedju brodara, lučkih uprava, destinacija prema zajedničkom cilju: održivom razvoju, sigurnosti i rentabilnosti.
Hrvatskim lučkim upravama Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik, u zajedničkom promicanju cruising turizma u Hrvatskoj, pridružile su se turističke i pomorske agencije, Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke te Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Povezane novosti

20-09-18

Izlaganje na”Seatrade Cruise Med...

Lučka uprava Rijeka, zajedno s ostalim hrvatskim lučkim...

05-11-18

Luka kroz povijest

Pregled povijesnih događaja od 1717. godine

03-10-18

Članstva

Članstvo u međunarodnim udrugama omogućuje Lučkoj uprav...