Izlaganje na”Seatrade Cruise Med”

  September 20, 2018

  Lučka uprava Rijeka, zajedno s ostalim hrvatskim lučkim upravama, svako dvije godine sudjeluje na specijaliziranom sajmu za kružna putovanja”Seatrade Cruise Med”, koji se ove godine održao od 19.-20. rujna u Lisabonu, Portugal. Pod zajedničkim nazivom “Croatian Cruise Ports”, u okviru MedCruise paviljona, na štandu su svoju ponudu predstavile Lučka uprava Rijeka, Zadar, Šibenik, Split i Dubrovnik, Lučka uprava Dubrovačko –neretvanske županije, Županijska lučka uprava Dubrovnik te Lučka uprava Vukovar.

  Ovogodišnji domaćin bila je Lučka uprava Lisabon, uz potporu Med Cruise udruženja i Cruise Line International Association (CLIA), te su prisutne sudionike pozdravili i portugalska Ministrica za more Ana Paula Vitorino, portugalska Državna tajnica za Turizam Ana Mendes Godhino, Predsjednik Med Cruise udruženja Airam Diaz Pastor i Predsjednik Carnival UK i CLIA Europe gosp. David Dingle. Prisutnost na ovom specijaliziranom sajmu je od velikog značaja. “Seatrade Cruise Med” sajam jedan je od najvećih sajmova ovoga tipa u Europi na kojem je prisutno preko 2700 sudionika iz 105 zemalja, 160 izlagača, 40 kompanija za brodove na kružnom putovanju te ga posjeti preko 10 000 posjetitelja, uz prisutnost preko 100 međunarodnih medijskih kuća.

  Na sajmu se predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva iz ovog vida turizma te se pruža prilika za komunikaciju i održavanje sastanaka s brodskim kompanijama i potencijalnim partnerima oko dogovaranja detalja buduće suradnje.Sajam nudi izlagačima, sudionicima i posjetiteljima mogućnost dobivanja potrebnih informacija izravno od poslovnog klijenta; nudi sveobuhvatan pregled tehnoloških inovacija i novih proizvoda, trendove u području cruising industrije te se dobivaju neograničene mogućnosti za interakciju i komunikaciju s postojećim i budućim poslovnim partnerima

  Tijekom sajma održane su brojne konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualni podaci sektora te nastavljeni dijalozi između brodara, lučkih uprava i destinacija s ciljem ostvarenja zajedničkog cilja- održivog razvoja, sigurnosti i rentabilnosti. Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika gđa.Jelka Tepšić također je sudjelovala na sajmu, u sklopu panela na temu ‘Učiniti cruise turizam dobrodošlim: Kako pronaći ravnotežu između ekonomskog učinka cruise turizma i održivosti destinacije’.

  Idući sajam „Seatrade Med” održat će se 2020. godine u Malagi.

   

  Povezane novosti

  11-04-19

  Seatrade Cruising Global 2019

  Od 8. do 11. travnja 2019. u Miamiju, u američkoj držav...