Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukturure Oleg Butković obišli gradilište državne ceste D 403

  April 21, 2021

  Gradilište državne ceste D 403 posjetili su Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Visoke dužnosnike dočekali su i prezentirali detalje o stanju radova na projektu ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o., Josip Škorić.

  Radi se o strateškoj prometnici koja će povezivati Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal s čvorom Škurinje na riječkoj obilaznici te biti u funkciji novog prilaza centru grada sa zapadne strane. Duljina ceste D 403 od riječke luke do čvora Škurinje na riječkoj zaobilaznici iznosi približno 3 km. Izgradnjom ceste D 403 osigurava se efikasno prometno povezivanje morskog i cestovnog prometa i razvija multimodalna platforma koja omogućuje napredak i realizaciju novih gospodarskih elemenata u riječkoj luci.

  Ugovor za izgradnju ove prometnice potpisan je 18. lipnja 2020. godine u vrijednosti od 456,36 milijuna kuna. Radovi su započeli u jesen 2020. godine, a izvodi ih zajednica ponuditelja, u kojemu su slovenski Kolektor CPG, GP Krk iz Hrvatske i Euro-asfalt iz Bosne i Hercegovine.

  Radovi bi, prema planu, trebali biti završeni 2023. godine, a projekt je s 85% sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj te je dio strateškog projekta Republike Hrvatske – Rijeka Gateway Project.

  Povezane novosti

  18-06-20

  DC-403 i AGCT Dredging: potpisani ugovori...

  Dana 18. lipnja 2020. u nazočnosti Olega Butkovića, min...

  07-05-21

  Ministar Oleg Butković predstavio podkomp...

  U petak, 7. 5. 2021. godine, Ministar mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske...

  22-03-21

  Natječaj: Započeo novi postupak davanja k...

  Sukladno odlukama Upravnog vijeća, Lučka uprava Rijeka ...

  06-03-23

  Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i p...

  Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s...