Konferencija “Promet po mjeri korisnika”

  February 15, 2022

  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture organiziralo je konferenciju “Promet po mjeri korisnika” u okviru „Konferencije o budućnosti Europe“ koja se održala danas 15. veljače 2022. godine u virtualnom obliku uz mogućnost online praćenja i postavljanja pitanja sudionicima konferencije. Cilj konferencije jest obuhvatiti proces otvorene, uključive i transparentne rasprave s građanima Europske unije u oblikovanju zajedničke budućnosti. Konferencija je zamišljena kao virtualni dijalog s građanima u potrazi za konkretnim prijedlozima koje će biti temelj za formiranje preporuka za objavu na digitalnoj platformi Europske komisije.
  Konferencija je započela u 10.00 sati, a odvijala kroz dva okrugla stola: “Javni putnički prijevoz po mjeri korisnika” i “Teretni prijevoz po mjeri korisnika”, kroz koje se pokušalo dobiti informacija od samih korisnika usluga – građana i prijevoznika, o tome kakav prijevoz žele, kako ga ostvariti i bolje prilagoditi njihovim potrebama.
  U 10.00 sati na okruglom stolu “Javni putnički prijevoz po mjeri korisnika” sudjelovali su panelisti, pružatelji usluga javnog prijevoza, znanstvene zajednice i nadležnog Ministarstva.
  U 13.00 sati na okruglom stolu “Teretni prijevoz po mjeri korisnika”, panelisti – predstavnici Europske komisije, pružatelji usluga i upravitelji infrastrukture u sustavu teretnog prijevoza govorili su o promjenama koje u području prometa dolaze s novim paketom europskog zakonodavstva, o promjenama i zahtjevima vezanim uz COVID pandemiju, o upotrebi čistih tehnologija, kao i o mogućnostima privlačenja tereta na okolišno čišće vidove prijevoza. Okruglom stolu prisustvovali su gđa Maja Bakran, zamjenica glavnog ravnatelja Opće uprave za promet Europske komisije, g. Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, g. Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastruktura, g. Dragan Marčinko, direktor HŽ Cargo i g. Darko Vukadinović, predsjednik Udruženja cestovnog prometa pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

  Povezane novosti

  22-03-19

  “Potencijali riječke luke”

  U sklopu obilježavanja 300. obljetnica proglašenja Rije...