TalkNET -“Kick-off” sastanak

  July 8, 2017

  Lučka uprava Rijeka kao projektni partner aktivno sudjeluje u provedbi Europskog projekta pod nazivom TalkNET- Transport and Logistics Stakeholders Network. Projekt je financiran iz Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014/2020 – Interreg Central Europe 2014/2020. u svrhu suradnje država središnje Europe po pitanju transporta, te njihovog boljeg povezivanja. Glavni cilj Projekta je poboljšanje koordinacije prometnih dionika kako bi se razvila integracija između luka, kopnenih terminala i transportnih operatera, kao i postavljanje efikasnih i održivih ekoloških multimodalnih logističkih čvorišta. Bitna značajka Projekta je inovativan pristup putem optimizacije postojeće infrastrukture te doprinos povećanju učinkovitosti upravljanja postojećim lučkim terminalima kao i na njihovom spajanju na prometne pravce.

  Projektni konzorcij zajedno sa Lučkom upravom Rijeka broji 15 partnera iz 8 zemalja središnje Europe (Italija, Njemačka, Mađarska, Slovačka, Poljska, Slovenija, Češka, Hrvatska). Na raspolaganju im stoji ukupni budžet Projekta u iznosu od 2.536.520 Eura. Pridruženi partneri Lučke uprave Rijeka su Luka Rijeka d.d., Jadranska vrata d.d. i HŽ Cargo d.o.o. Realizacija projekta predviđena je u roku od tri godine te se njegovo finaliziranje očekuje do kraja mjeseca svibnja 2020. godine.

  Početak projektnih aktivnosti obilježio je uvodni/početni sastanak projekta – „Kick off meeting“ koji se odvijao od 6. do 7.7. 2017 godine u Veneciji sa ciljem međusobnog predstavljanja projektnog konzorcija, prezentiranja i dogovora o ciljevima projekta kao i prikaz izmjena aplikacije i radnih paketa, dogovora o predstojećim aktivnostima,prezentiranja načina rada i izvješćivanja za potrebe upravnog tijela Programa.

  Naredni sastanak i prvi sastanak Upravnog odbora – First Project Steering Committee održan je od 6. do 7.11.2017. godine u Krakowu (Poljska) na kojem je uz analizu izvršenih i predviđenih aktivnosti glavni naglasak bio na raspravi i usuglašavanju oko metodologije izrade analiza u okviru predviđenih radnih paketa.

  Povezane novosti

  20-12-17

  INTERREG CE – TalkNET

  Program Interreg Središnja Europa 2014/2020

  Transport ...

  14-07-20

  Završna međunarodna konferencija TalkNET

  U četvrtak 16. srpnja 2020. od 10.00 do 12.30 sati održat će se online Međunarodna zavr...