PROMARES: Završna konferencija u Trstu

  June 8, 2022

  Dana 8. lipnja u Trstu u Italiji održana je zajednička završna konferencija projekata PROMARES (Promoting Maritime and Multimodal Transport), Clean Berth i SUSPORT (SUStainable PORTs) pod nazivom „Green and smart Ports in the Adriatic Ionian Region – the contribution of the European territorial cooperation between Italy, Croatia and Slovenia.“ Cjelodnevna konferencija uključivala je razmjenu informacija o rezultatima triju projekata čije se trajanje privodi kraju, predavanja stručnjaka na temu zelenih i pametnih luka i digitalizacije, okrugli stol na temu sadašnjosti i budućnosti NAPA luka u području zelenih i pametnih luka te potipisivanja protokola o budućoj suradnji luka i sveučilišta, partnera na projektu.

  Tijekom konferencije potpisan je i Protokol o prekograničnoj suradnji na dekarbonizaciji i digitalizaciji lučkog sektora na području Jadrana.

  U nastavku konferencije održan je i zadnji partnerski sastanak projekta PROMARES na kojem je prezentiran radni paket broj 5: Providing a strategic framework for enhancing cross-border maritime and multimodal freight transport kojim se objedinjuje znaje i iskustvo stečeno tijkom trajanja projekta koje osigurava njegovu održivost i primjenjivost po završetku projekta. Partneri su također diskutirali o postignutim rezultatima projekta, preostalim otvorenim pitanjima i zatvaranju projekta.

  Cilj projekta PROMARES (Promoting Maritime and Multimodal Transport) je ukloniti izazove koji ometaju cjeloviti razvoj pomorskog i multimodalnog teretnog prometa u jadranskom području.

  Projekt traje četrdeset i dva mjeseca (od 1. siječnja 2019. do 30. lipnja 2022. godine) s ukupnim proračunom od 2.778.200 €. Projekt je sufinanciran iz programa Interreg V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

  Povezane novosti

  16-01-19

  INTERREG HR-ITA – PROMARES

  Interreg HR-ITA - PROMARES Naziv projekta: PROMARES - Promoting Maritime and Multimoda...

  03-12-21

  Svečano potpisivanje Zajedničke deklaraci...

  U Veneciji, u nazočnosti talijanskih, hrvatskih i slovenskih ministara infrastrukture i...