DigLogs: Nova stranica pilot-projekta

  July 19, 2022

  Posebna stranica koja prikazuje rezultate pilot aktivnosti u okviru projekta DigLogs dostupna je na novoj poveznici.

  Projekt DigLogs je europski projekt sufinanciran iz programa Interreg Italy-Croatia CBC prioritetne osi 4. Projekt ukupne vrijednosti 2.555.427,50 eura sufinanciran iznosom od 2.172.113,37 eura. Provedba projekta ostvarena je u periodu od 2019. do 2021. godine. Vodeći partner je Pomorski fakultet u Rijeci Sveučilišta u Rijeci.

  Posebna stranica prikazuje rezultate pilot aktivnosti  koje su provedene na lokaciji putničke luke u Rijeci.  Aktivnosti su usmjerene na poboljšanju razine nadziranja, praćenja i sigurnog rukovanja tokovima robe i putnika,  Jedan od ciljeva je povećanje učinkovitosti transportnih mreža koja se može ostvariti poboljšanjem sinkronizacije između logističkih korisnika, operatora i kontrolnih tijela. Osim toga, aktivnostima se nastoji poboljšati održivost logističkih sustava, smanjenjem njihovog utjecaja na lokalne zajednice u smislu zagušenja prometa i zagađenja.

  Stranica prikazuje pravovremene aktivnosti brodova na prostoru putničke luke, prikaz brodova na mapi i putem kamera, raspored brzobrodskih linija i vremensku prognozu.

  Projekt DigLogs uključuje suradnju dviju zemalja – Italije i Hrvatske, a provodi se s ciljem razvijanja potrebnih koncepata, tehnoloških rješenja, modela i planova, u svrhu uspostave naprednih digitaliziranih logističkih procesa u multimodalnom teretnom i putničkom prijevozu prisutnom u programskom području (području obuhvaćenom navedenim projektom). Projekt je usmjeren na razvoj ključnih provedbenih planova za povećanje konkurentnosti i usklađivanje multimodalnih teretnih i putničkih prijevoznih usluga.

  Povezane novosti

  01-01-19

  INTERREG HR-ITA – DigLogs

  Interreg HR - ITA 2014/2020 Naziv projekta:  DIGLOGS - Digitalising Logistics processe...

  09-06-21

  VIRTUALNO: DigLogs – 5. projektni s...

  Dana 8. i 9. lipnja 2021. godine virtualnim je putem održan 5. partnerski sastanak proj...