Potpisan ugovor za rušenje skladišta 5, 6 i 7 u lučkom bazenu Rijeka

  February 5, 2021

  U petak, 05. veljače 2021. godine u 12 sati u lučkom Bazenu Rijeka održano je potpisivanje Ugovora za izvođenje radova u okviru projekta “Rušenje skladišta 5, 6 i 7”.

  Ugovor za izvođenje radova u vrijednosti od 10.275.904,00 kuna (bez PDV-a) potpisao je Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka u ime naručitelja i Hrvoje Merki, direktor tvrtke EURCO d.d. iz Vinkovaca u ime odabranog ponuditelja. U ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske u programu potpisivanja sudjelovao je prof. dr. sc. Bojan Hlača, predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka.

  Skladište 5, 6 i 7 se nalazi na Bečkoj obali u Bazenu Rijeka, na koncesijskom području Luke Rijeka d. d. koja trenutno koristi samo prizemlje za punjenje i pražnjenje kontejnera, dok ostali, veći dio skladišta nije iskoristiv za lučke operacije i prvotnu, osnovnu namjenu. Uklanjanjem skladišta 5,6 i 7 oslobađa se inače deficitaran operativni lučki prostor u Bazenu Rijeka za manipulacije i skladištenje suvremenih tereta, od kontejnera do teških i vangabaritnih tereta.

  U okviru programa za potpisivanje Ugovora za izvođenje radova “Rušenje skladišta 5, 6 i 7” za sudionike, uzvanike i predstavnike medija organizira se obilazak radova u okviru projekta “Unaprjeđenje infrastrukture u luci Rijeka – Bazen Rijeka (POR2CORE-Rijeka Basin)“ koji se izvode u neposrednoj blizini skladišta 5,6 i 7. Projekt ukupne vrijednosti 33.664.078,00 EUR-a sufinancira se sredstvima Europske Unije iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting European Facility) u 85%-tnom udjelu, a realiziraju ga zajednički Lučka uprava Rijeka i Luka Rijeka d.d. Projekt obuhvaća radove na rekonstrukciji infrastrukture u Bazenu Rijeka na Praškom, Budimpeštanskom i Bečkom pristaništu te Visinovom, Orlandovom i De Franceschijevom gatu.

  Povezane novosti

  22-06-17

  CEF – POR2CORE – BAZEN RIJEKA

  Connecting European Facility - POR2CORE - Rijeka Basin

  Un...

  05-04-23

  Potpisan ugovor za uređenje kolnika sklad...

  U utorak, 04. travnja 2023. godine u 11:00 sati u Lučkoj upravi Rijeka održano je potpi...