POR2CORE – AGCT: Potpisan ugovor za izvođenje radova

  April 19, 2018

  Dana 19. travnja 2018. u 13.00 sati u Mramornoj dvorani Guvernerove palače u Rijeci, uz nazočnost ministra mora, prometa i infrastrukture, gosp. Olega Butkovića, potpisan je Ugovor za izvođenje radova na projektu „Razvoj multimodalne platforme u Luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata“ u vrijednosti od 35,556 milijuna eura od čega se s 85 posto sufinancira sredstvima Europske unije, odnosno iz financijskog instrumenta CEF-a, a preostalih 15 posto nacionalnim sredstvima.

  Riječ je o opsežnom zahvatu koji će se izvoditi u tri faze, a u sklopu kojeg će se napraviti rekonstrukcija postojećih kolosijeka u kolodvoru Rijeka Brajdica, izgraditi četiri nova kolosijeka na kontejnerskom terminalu, rekonstruirati postojeća i izgraditi nova kontaktna mreža i signalno sigurnosni i telekomunikacijski uređaji. Isto tako, proširiti će se postojeći tunel Sušak i izgraditi novi izvlačnjak u proširenom tunelu. Također, u planu je i ugradnja kompletne nove kolodvorske rasvjete.

  Radovi će znatno povećati kapacitete kolodvora Brajdica i kontejnerskog terminala te pridonijeti razvoju luke Rijeka, kao i povećanju teretnog prijevoza željeznicom. Ugovor su potpisali ravnatelj Lučke uprave Rijeka, gosp. Denis Vukorepa, gosp. Ivan Kršić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture d.o.o., gosp. Time Vadnal, direktor tvrtke Kolektor Koling d.o.o., u ime zajednice ponuditelja i gosp. Hamed Ramić, direktor, Euro-Asfalt d.o.o.
  Ne manje važno za intermodalni razvoj riječke luke predstavlja i potpisivanje Sporazuma o uređenju međusobnih odnosa pri izvođenju radova u sklopu projekta „Rekonstrukcija željezničkog kolodvora Rijeka Brajdica“ u svrhu izgradnje novog izvlačnjaka. Ovaj sporazum potpisali su gradonačelnik Grada Rijeke, gosp. Vojko Obersnel i gosp. Ivan Kršić, predsjednik uprave HŽ infrastrukture d.o.o. Potpisnici ovog sporazuma omogućuju nesmetanu organizaciju gradskog života tijekom izvođenja radova u narednom periodu. projekata koji su u tijeku.

  Povezane novosti

  07-09-18

  CEF – POR2CORE – AGCT DREDGING

  Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - AGCT - produblje...

  29-06-17

  CEF – POR2CORE – AGCT

  Connecting European Facility - POR2CORE - Adriatic Gate container terminal Razvoj mu...

  05-10-18

  Kontejnerski terminal Jadranska vrata

  Kontejnerski terminal Jadranska vrata nalazi se u Sušač...

  26-03-19

  Predsjednik Vlade Andrej Plenković u rije...

  Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je radove na ...