Samsung SDI pred realizacijom ugovora

  November 16, 2018

  Vlakovi PPD transporta mjesečno će prevoziti 5280 tona materijala u vlasništvu južnokorejskog Samsunga SDI preko kontejnerskog terminala Jadranska vrata u Mađarsku.  Tvrtke Maersk Line, tvrtka Jadranska vrata i PPD transport uskoro potpisuju ugovor o skladištenju i transportu dijelova postrojenja za novu tvornicu baterija za električne automobile tvrtke Samsung SDI.

  Samsung SDI nedavno je započela razvoj kao tvrtka kći Samsunga koja proizvodi različite vrste baterija. U Mađarskoj su otvorili prvu tvornicu baterija za električne automobile 2017. godine,  a trenutno je već u izgradnji druga tvornica. Luka Rijeka pokazala se kao njihov  izbor za najbržu i najjednostavniju dopremu materijala na gradilište.

  Njihov interes prepoznale su i tvrtke Maersk Line i PPD transport potpisavši ugovor za suradnju za prijevoz robe iz riječke luke u Mađarsku početkom 2018. godine, a u travnju je krenuo prvi blok-vlak. Testna faza projekta s nekoliko vožnji do Mađarske uspješno je ostvarena. Redovna uspostava ovakve vrste prijevoza pokrenula bi ozbiljan razvoj intermodularnog servisa za Srednju Europu. Tjedno bi iz Rijeke u Mađarsku prometovao jedan vlak s 55 kontejnera, svaki napunjen s 24 tone robe, a prvi vlak iz Rijeke bi trebao krenuti već krajem ovog mjeseca. Transport za Samsung planiran je u trajanju od najmanje godinu dana.

   

   

  Povezane novosti

  27-09-18

  AGCT dredging – novi projekt

  Iz poziva CEF Blending odobren je sedmi po redu projekt Lučke uprave Rijeka pod nazivom...

  05-10-18

  Kontejnerski terminal Jadranska vrata

  Kontejnerski terminal Jadranska vrata nalazi se u Sušač...

  11-10-18

  RGP – Kontejnerski terminal Jadrans...

  Proširenje kontejnerskog terminala Jadranska vrata