Posjet visoke mađarske delegacije Lučkoj upravi Rijeka

  January 9, 2021

  Ministar vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske, gosp. Péter Szijjártó posjetio Lučku upravu Rijeka

  U petak, 8. siječnja 2021. godine ministar vanjske trgovine i vanjskih poslova Mađarske, gosp. Péter Szijjártó posjetio je Lučku upravu Rijeka. Mađarskog Ministra primio je ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa sa suradnicima. Na početku sastanka ravnatelj je zahvalio ministru Szijjártu i mađarskoj Vladi na vrijednoj donaciji za potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji i na posjeti Lučkoj upravi Rijeka. Ravnatelj je naglasio kako su mađarske kompanije godinama jedni od najvažnijih poslovnih partnera riječke luke, bilo na terminalu za rasute terete u Bakru, silosu za žitarice, terminalu za stoku u lučkom bazenu Raša, ili kontejnerskom terminalu Jadranska vrata na kojem promet stalno raste, zahvaljujući između ostalog i redovnim blok vlakovima iz/za Budimpeštu.

  Ministru Szijjártu su predstavljeni strateški projekti koji su dio snažnog investicijskog ciklusa u riječkoj luci, s naglaskom na projekte koji će biti realizirani u 2021. godini kao što su CEF projekti vrijedni 133 milijuna eura, potpisivanje koncesijskog ugovora za novi Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal i ulazak koncesionara u Porto Baroš koji postaje nova marina u središnjem dijelu riječke luke.

  Na sastanku je zaključeno kako je međusobna suradnja dobra, te da ju je potrebno očuvati i razvijati još jačim pozicioniranjem mađarskih tvrtki u riječkoj luci i na riječkom prometnom pravcu.

  Povezane novosti

  28-04-21

  Posjet Veleposlanika Francuske Republike ...

  U srijedu, 28. travnja 2021. Lučku upravu Rijeka posjetio je Veleposlanik Francuske Rep...

  16-03-21

  Posjet Veleposlanstva Sjedinjenih Američk...

  Dana 16. ožujka 2021. dosadašnja zamjenica veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u...

  23-12-20

  Povijesni rekord prometa na Brajdici!

  Povijesni rekord prometa na Brajdici! Velikih 300 000 TEU-...