“Transport and Logistic 2019”

  May 31, 2019

  Lučka uprava Rijeka predstavit će se od 4. do 7. lipnja 2019. godine na najpoznatijem međunarodnom sajmu Transport and Logistic u Minhenu. Ove godine očekuje se da će ovaj utjecajni sajam za cestovni, željeznički, pomorski, vodni i zračni robni promet privući više od 2000 izlagača iz cijelog svijeta te više od 60 000 posjetitelja.
  Lučka uprava Rijeka ove godine predstavlja novi izgrađeni Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal i razvojne projekte u provedbi sufinancirane Instrumentom za povezivanje Europe (Connecting European Facility – CEF) koji unaprjeđuju lučke i intermodalne kapacitete u riječkoj luci. Suizlagač na izložbenom štandu Lučke uprave Rijeka je i koncesionarska tvrtka Jadranska vrata d.d. koja će istaknuti svoje aktivnosti, uspješno poslovanje i projekte od kojih su čak dva zajednička projekta s Lučkom upravom Rijeka dio spomenutog programa CEF. Jedan od njih je već u provedbi pod nazivom „Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka – Razvoj multimodalne platforme i povezivanje s kontejnerskim terminalom Brajdica“.
  Na izložbenom štandu izrađenom od modularne opreme NEO serije staklene arhitekture puna svjetla i boja Lučka uprava Rijeka predstavit će svoju novu ulogu u Sjevernojadranskog regiji uz novi Zagreb Deep Sea kontejnerski terminal kao jedini novi kapacitet za prekrcaj kontejnera na Sjevernom Jadranu i jedini terminal s dubinom mora od dvadeset metara. Uspješna izgradnja ujedno rezultirala jakim interesom svjetskih operatera za pristupanjem natječaju za koncesionara koji će se provesti u narednom razdoblju.
  Ovaj prijelomni poslovni uzlet riječke luke, uz završetak velikog Rijeka Gateway projekta, te daljnje razvojne projekte koji su u provedbi s ciljem da unaprijede intermodalne kapacitete i informatičko povezivanje u jedan lučki informatički sustav (Port Community System) do 2021. godine  obilježiti će se i prigodnim svečanim događajem pod nazivom „Dan riječke luke“ koji će se održati 6. lipnja 2019 na izložbenom štandu 133 u hali B3 velikog konferencijskog centra za održavanje međunarodnih sajmova „ Messe Munchen“.

  Povezane novosti

  19-04-18

  CEF – Svečano potpisivanje ugovora ...

  Dana 19. travnja 2018. u 13.00 sati u Mramornoj dvorani...

  09-05-23

  Lučka uprava Rijeka na sajmu Transport Lo...

  Lučka uprava Rijeka predstavit će se od 9. do 12. svibnja 2023. godine na najpoznatijem...

  24-05-19

  Rijeka Gateway projekt: VELIKI DAN –...

  OBILAZAK ZAVRŠETKA RADOVA NA IZGRADNJI NOVOG KONTEJNERSKOG TERMINALA RIJEČKE LUKE ZAGR...

  12-05-23

  Rijeka među velikim europskim lukama R...

  Na najvećem svjetskom sajmu proizvoda, usluga i inovacija u transportu i logistici, »Tr...