Radna skupina za luke na Mediteranskom koridoru osnovne TEN-T prometne mreže održala konferenciju u Rijeci

  April 18, 2023

  Dana 18. travnja 2023. u organizaciji Ministarstva, mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i Lučke uprave Rijeka održana je konferencija Radne skupine za luke na Mediteranskom koridoru u kongresnom dijelu hotela Hilton Constabella u Rijeci.

  Radna skupina za luke osnovana je od strane Glavne uprave za mobilnost i promet Europske komisije za Mediteranski koridor osnovne TEN-T prometne mreže i okuplja predstavnike svih država kroz koje Mediteranski koridor prolazi od Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije, Hrvatske i Mađarske te predstavnice dionika prometnog sustava (željeznice, ceste, morske i zračne luke). Konferenciju su otvorili gđa Iveta Radičova, europska koordinatorica za Mediteranski koridor osnovne TEN-T prometne mreže i gosp. Damir Šoštarić, ravnatelj Uprave za EU fondove i strateško planiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske. Događaju je nazočio gradonačelnik grada Rijeke Marko Filipović.

  Na radnom sastanku i okruglom stolu predstavljene su aktualne teme o zajedničkim aktivnostima, različitim pristupima, iskustvima i izazovima kako bi se unaprijedila kvaliteta jednog od ključnih teretnih koridora u Europskoj uniji. Predstavnici lučkih uprava i luka na mediteranskom koridoru koji su govorili na konferenciji su Antonio Revedin, direktor strateškog planiranja i razvoja Lučke uprave Venecija, Charles Rua, voditelj Odjela za inovacije Luke Barcelona i zajednički predstavnik lučkih uprava Barcelone, Algeciras i Valencije, Alexandre Sánchez, voditelj informatičkog sustava lučke zajednice Lučke uprave Valencija, Jesús Medina, voditelj odjela za informiranje i inovacije Lučke uprave Algeciras, Borut Čok, Voditelj strateškog razvojnog područja Luke Kopar, Philippe Guillaumet, voditelj međunarodnih odnosa Luke Marseille i Marko Boban, voditelj Službe za strateško planiranje i razvoj projekata u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

  Povezane novosti

  25-09-19

  Mediterranean Rail Freight Corridor: 14th...

  Dana 26. rujna 2019. izvršni odbor tijela Mediterranean...