Posjet direktora Svjetske Banke za Hrvatsku i Sloveniju

  September 8, 2022

  U sklopu svog prvog službenog posjeta Rijeci, direktor Svjetske banke gosp. Jehan Arulpragasam u četvrtak 8. rujna 2022. je posjetio Lučku upravu Rijeka.

  Lučka uprava Rijeka i Svjetska banka surađivali su na najznačajnijem projektu Rijeka Gateway projekt koji je bio ključan za modernizaciju luke i pozicioniranje riječke luke u važno prometno čvorište. Gosp. Jehan Arulpragasam je posebno istaknuo značaj Rijeka Gateway projekta u obnovi riječkog prometnog pravca te značaj projekta među brojnim projektima u kojem Svjetska banka sudjeluje u Republici Hrvatskoj. Istaknuo je rastući značaj riječke luke na europskoj razini i izrazio spremnost za daljnju suradnju i podršku.

  Sa svojim suradnicima gosp. Kazimirom Lukom Bačićem stručnjakom za projekte u Uredu Svjetske banke u Hrvatskoj  te gđom Stephanie E. Trpkov konzultanticom Svjetske banke za energetski sektor upoznao se s ostvarenim rezultatima pojedinih projektnih komponenti Rijeka Gateway projekta kao što su izgradnja novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkom pristaništu, proširenje postojećeg kontejnerskog terminala na Brajdici, izgradnja pomorsko putničkog terminala u putničkoj luci. Ravnatelj Lučke uprave Rijeka gosp. Denis Vukorepa sa suradnicima održali su detaljnu prezentaciju i obilazak obnovljenih i izgrađenih područja te predstavili visoku uspješnost ovog kapitalnog projekta, povijesnog za razvoj riječke luke.

  U sklopu službenog posjeta direktor Svjetske banke posjetio je i Grad Rijeku i gradonačelnika gosp. Marka Filipovića s kojim je razgovarao o društvenim i socijalnim pitanjima, ali i o razvoju vrhunskih tehnologija, zelenim tehnologijama i digitalizaciji.

  Povezane novosti

  05-11-21

  DAN ZA POVIJEST: Potpisan ugovor o konces...

  U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u petak 5. studenog 2021. u ...

  11-10-18

  RGP – Kontejnerski terminal Jadrans...

  Proširenje kontejnerskog terminala Jadranska vrata

  11-10-18

  RGP – Zagreb Deep Sea kontejnerski ...

  Izgradnja Zagreb Deep Sea kontejnerskog terminala

  ...