Povezanahrvatska.eu – nova web platforma

  June 23, 2020

  Infrastrukturni projekti Lučke uprave Rijeka mogu se pronaći i na novoj internetskoj platformi povezanahrvatska.eu  izrađenoj od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

  Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa stotinu ugovorenih projekata vrijednih gotovo 15 milijardi kuna, predstavlja jedno od najuspješnijih ministarstava u korištenju i ugovaranju projekata sufinanciranih iz EU sredstava. Kako bi aktualnije i kvalitetnije informiralo zainteresiranu javnost o napretku ugovorenih projekata, pokrenulo je jedinstvenu web platformu za informiranje o napretku izgradnje infrastrukturnih projekata.

  U sklopu praćenja provedbe projekata prometne infrastrukture financiranih sredstvima Europske unije, u Republici Hrvatskoj otvorena su gradilišta značajnih projekata prometne infrastrukture različitih vidova prometa: cestovni, željeznički, zračni, luke i otoci, unutarnja plovidba i javni prijevoz.

  Uzimajući u obzir zastupljenost korištenja web i mobilnih aplikacija te korištenja digitalnih tehnologija pri informiranju javnosti, Ministarstvo je odlučilo razviti novi način informiranja javnosti o statusu provedbe projekata koji se financiraju bespovratnim sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. (OPKK) i Instrumenta za povezivanja Europe (Connecting Europe Facility, CEF).  Upravo zbog velikog broja ugovorenih projekata i njihove teritorijalne rasprostranjenosti, cilj ove web platforme je  javnosti pružiti mogućnost aktivnog praćenja izvođenja i napretka niza projekata. Od prikaza najaktualnijeg stanja na gradilištu Pelješkog mosta do radova na željezničkim projektima kao i projektima poput obnove luka, cilj je prikazati svakodnevne situacije s gradilišta u svrhu prikaza napretka gradnje s obzirom da se radi o složenim, višegodišnjim projektima.

  www.povezanahrvatska.eu

  Povezane novosti

  22-06-17
  07-09-18

  CEF – POR2CORE – AGCT DREDGING

  Unaprjeđenje infrastrukture luke Rijeka - AGCT - produblje...

  22-06-17

  CEF – POR2CORE – BAZEN RIJEKA

  Connecting European Facility - POR2CORE - Rijeka Basin

  Un...

  22-06-17

  CEF – POR2CORE – BCTB

  Connecting European Facility - POR2CORE - Bulk Cargo Terminal Bakar

  22-06-17

  CEF – POR2CORE – GCT

  Connecting European Facility - POR2CORE - General Cargo Terminal

  22-06-17

  CEF – POR2CORE – PCS

  Connecting European Facility - POR2CORE - Port Community System

  30-12-17

  CEF – POR2CORE – ZCT

  Connecting European Facility - POR2CORE - Zagreb Deep Sea container terminal

  29-06-17

  CEF – POR2CORE – AGCT

  Connecting European Facility - POR2CORE - Adriatic Gate container terminal Razvoj mu...