Brod "Prinsendam" prvi put uplovio u riječku luku

16.10.2017.

U subotu 14. listopada .2017. godine, u Rijeku je po prvi puta uplovio brod Prinsendam, američke kompanije Holland America Line.

BROD "PRINSENDAM" PRVI PUT UPLOVIO U RIJEČKU LUKU

Holland America Line je američka brodarska kompanija sa sjedištem u Seattleu, od 1989. godine članica je Carnival Corporation & plc.

 

Brodarska kompanija Holland America Line sljedbenica je poznate američko-nizozemske brodarske trgovačke i putničke kompanije osnovane još davne 1873. godine sa sjedištem u Rotterdamu. U bogatom povijesnom nasljeđu kompanije Holland America Line, mogu se naći zapisi o tradicionalnim krstarenjima, svjetskim istraživanjima i transatlantskim prijelazima.  Povijesno značajnu ulogu kompanija je priskrbila organiziranjem prijevoza europskih emigranata iz Nizozemske u Sjevernu Ameriku krajem 19. i početkom 20. st. Od 14 brodova koliko trenutno plove u floti Holland America Line, brod Prinsendam je najmanji i najposebniji.


 
Svojim posebnim šarmom ova ljepotica dužine 200 metara i kapaciteta od 835 putnika u klasičnom luksuzno opremljenom interijeru broda nudi sve pogodnosti svojim putnicima kako bi bezbrižno uživali u pomno planiranim putovanjima posjeta luka u koje veliki brodovi ne mogu uploviti. Tijekom putovanja organizirane su brojne edukativne radionice za zainteresirane putnike raznih dobnih granica. 

 

Brod Prinsendam je u Rijeku doplovio iz Venecije, u sklopu 14-dnevnog putovanja iz Barcelone za Athenu. Po dolasku broda, priređen je uobičajeni doček dobrodošlice a predstavnici riječke kruzing destinacije posjetili su brod i zaželjeli dobrodošlicu zapovjedniku broda, putnicima i posadi uz tradicionalnu rezmjenu plaketa.