Rijeka - MedCruise luka tjedna

26.6.2017.

Udruženje mediteranskih luka za prihvat brodova na kružnim putovanjima - Medcruise izabrala je Rijeku za luku tjedna.

RIJEKA - MEDCRUISE LUKA TJEDNA

Udruženje mediteranskih luka za prihvat brodova na kružnim putovanjima - Medcruise izabrala je Rijeku za luku tjedna. Rijeka je zabilježila značajan rast prometa putnika na kružnim putovanjima u odnosu na prijašnje godine zahvaljujući zajednički uloženim naporima i uspješnoj suradnji Turističke zajednice, Grada Rijeke i Lučke uprave Rijeka.

U samome centru Kvarnera, Rijeka, jedan od najvećih gradova Hrvatske zajedno sa živopisnom okolicom tvori „Riječki prsten“. Riječ je o posebnoj destinaciji koju treba vidjeti, otkriti i doživjeti. Neki gradovi imaju more, neki bogatu povijest, a neki zanimljivosti koje ih čine posebnima. „Riječki prsten“ ima djelić svega – od bogate povijesti i zanimljivih priča koje govore u dugoj pomorskoj tradiciji do planinarskih šetnica, prekrasnih plaža i netaknutih dijelova prirode…

Rijeci je 2016. godine dodijeljena prestižna titula Europske prijestolnice kulture 2020., i to za program “Luka različitosti”, čiji je cilj stvoriti grad kulture i kreativnosti za Europu i budućnost.