Kruzeri u Rijeci - 2017.

30.5.2017.

Dolazak kruzera "Seven Seas Voyager", brodarske kompanije Regent Seven Cruises u riječku luku

DOLAZAK KRUZERA „SEVEN SEAS VOYAGER“, BRODARSKE KOMPANIJE REGENT SEVEN SEAS CRUISES

U utorak, 30. svibnja na Kontejnerski terminal Brajdica pristao je kruzer „Seven Seas Voyager“  jedan od četiri broda u floti brodarske kompanije Regent Seven Seas Cruises, koji pruža luksuzan doživljaj kružnog putovanja i nudi ultra – inclusive ponudu.

Brod „Seven Seas Voyager“ izgrađen je 2003. u Genovi, Italija, a prošle je godine zadnji puta luksuzno rekonstruiran interijer broda. Dugačak je 206,5 metara, širok 28,8 metara s maksimalnim kapacitetom od oko 700 putnika i 447 članova posade. Ovaj putnički brod raspolaže sa šest putničkih paluba. Putnici na brodu smješteni su u 350 kabina koje sve imaju balkon i pogled na more. Različiti restorani s raznovrsnom ponudom hrane, butici, kazalište, noćni klub, teretana, kasino, bazen, mini golf i tenisko igralište na raspolaganju su putnicima tijekom putovanja.

Brodarske kompanije Regent Seven Seas Cruises i Oceania Cruises dio su korporacije Prestige Holdings koji je sastavni dio još poznatije Norwegian Cruise Holdings Ltd., jedne od najvećih brodarskih kruzing korporacija. Putnički brod Seven Seas Voyager pripada grupaciji brodova koji svake godine svojim korisnicima nudi jedinstven doživljaj putovanja oko svijeta. Putovanje uključuje 30 različitih zemalja i mnogobrojna uplovljavanja u približno 400 svjetskih turističkih destinacija.

Na svom putovanju Jadranskim morem, prilikom dolaska broda u Rijeku, putnicima su ponuđeni raznovrsni zanimljivi izleti koji obuhvaćaju destinacije Opatija, Mošćenice, otok Krk, Gorski kotar, Zagreb, Hum dok se najviše putnika opredjelilo za razgledavanje Trsata i Rijeke. Dio će putnika samostalno ili uz pratnju vodiča istražiti gradske zanimljivosti samog grada Rijeke.

Brod „Seven Seas Voyager“ došao je prvi puta u Rijeku u jutarnjim satima te se tim povodom, kako je to uobičajeno, upriličio program dobrodošlice uz prigodnu svečanost u neposrednoj blizini broda kao i posjet zapovjedniku broda od strane predstavnika Lučke uprave Rijeka, Grada Rijeke, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističke zajednice Kvarnera. Turistički informativni punkt ispred broda omogućiti će putnicima saznanja o gradu i regiji punoj različitosti.

U lipnju po prvi puta u Rijeku dolaze  brodovi „Thomson Spirit“ brodarske kompanije Thomson Cruises s preko 1.300 putnika  i „Sea Princess“ brodarske kompanije Princess Crusises s približno 2.000 putnika. Brod „Thomson Spirit“ će u 2017. godini u šest navrata uplovljati u Rijeku.