LUKA OKO SVIJETA

TRANSPORT LOGISTIC

Transport Logistic je vodeći europski stručni sajam prometa koji se svake divije godine održava u Minhenu. Lučka uprava Rijeka redovno sudjeluje sa svojim koncesionarima. Ovaj je sajam kroz godine postao vodeći sajam za područja logistike, prometa i telematike. Logistika se danas smatra motorom globalizacije, a transport logistic kao najznačajniji sajam logistike, njezinim predvodnikom.. Na sajmu transport se predstavija oko 50 zemalja, 1700 izlagača, više od 100 morskih i riječnih luka, 100 željezničkih poduzeća, 200 poduzeća iz zračnog prometa, 600 poduzeća iz područja pružanja usluga - špeditera, 350 informatičkih tvrtki, 100 poduzeća iz intralogistik-logistika unutar poduzeća, te više od 70 izlagača cestovnih i željezničkih vozila na površini od čak 100 000 m2.
http://www.transportlogistic.de/en

TRANSPORT LOGISTIC CHINA
 
Transport Logistics China zajednički se predstavljaju Lučka uprava Rijeka, Luka Rijeka d.d. i Jadranska vrata d.d.
Transport Logistic China je međunarodni sajam za logistiku i promet koji je pokrenut nakon 20-ak godina uspješne tradicije europskog sajma Transport Logistic Munchen. 2004.godine, kao njegovo proširenje za područje Kine i oćenito azijske zemlje.
Nastup luke Rijeka na sajmu Transport Logistic China koji po prvim procjenama organizatora, okuplja ove godine 431 izlagača iz 46 raznih zemalja svijeta omogućava predstavljanje svih prednosti prometnog pravca preko luke Rijeka, upoznavanje poslovnih partnera sa razvojnim projektima koji luku Rijeka u budućnosti dovode na poziciju najveće kontejnerske luke u sjevernom Jadranu.
http://www.transportlogistic-china.com 
 
SEATRADE CRUISE SHIPPING CONVENTION MIAMI

Seatrade Cruise Shipping Convention Miami je najveći svjetski sajam "cruising industrije"," na kojem svake godine izaslanici Lučkih uprava Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Rijeke predstavljaju Hrvatsku. Lučkim upravama se pridružuju i i turističke zajednice i agencije s ciljem zajedničke promocije Hrvatske kao destinacije za brodove na kružnim putovanja. Hrvatsko gospodarstvo u poslovanju s brodovima na kružnim putovanjima, može činiti značajnu ulogu, kako u usluzi tako i u robnom izvozu. Za ostvarenje toga cilja, nužna je otvorena komunikacija s predstavnicima najvećih svjetskih cruise kompanija, a koju je najlakše ostvariti upravo na sajmu "Seatrade Cruise Shipping Convention Miami". Sajam Cruise Shipping Miami je namijenjen poslovnim posjetiteljima cruise industrije,a sudjeluje oko 10.000 posjetitelja i oko 1.000 izlagača iz 120 zemalja svijeta. Ovaj sajam je od velike važnosti, kako za cruise kompanije, tako i za luke, agencije,cruise destinacije te ostale subjekte uključene u ovaj vid turizma. Sudjelovanje na sajmu otvara prilike za susret sa poslovnim partnerima, predstavnicima cruise kompanija, drugim cruise destinacijama i turističkim udruženjima, u svrhu ugovaranja i ostvarivanja što boljih poslovnih rezultata.
http://www.cruiseshippingmiami.com